Skip to content

Mijn hele leven ben ik omringd door Belgische Herders. Mijn ouders hadden de eerste kruising Belgische Herder in 1972 en zijn in 1985 begonnen met Groenendaeler kennel “de Bruine Buck”. Sinds de leeftijd van 18 jaar is in 1992 de kennel mede op mijn naam gekomen. Na jaren zeer succesvol dit ras gefokt en geshowd te hebben, ben ik in 2018 exterieurkeurmeester van de Belgische Herder geworden.

Na het behalen van mijn examen heb ik de Belgen wereldwijd mogen keuren. In 2022 heb ik het opleidingstraject mogen verzorgen en het ras-examen mogen afnemen. In ditzelfde jaar heb ik de gouden erespeld van de Raad van Beheer mogen ontvangen en het erelidmaatschap van de rasvereniging NVBH.

Van jongs af aan gaat mijn bijzondere belangstelling uit naar de sectie Belgische Herdershonden. Mijn oom heeft in de jaren 80 een aantal Bouviers des Flandres gehad waarmee hij trainde en showde. In die tijd nog met gecoupeerde oren en staart, maar altijd is dit een ras gebleven wat ik mooi vind vanwege hun karakter en exterieur. Op shows ben ik met regelmaat aan de ring van de Bouvier te vinden. Vorig jaar heb ik mij aangemeld voor het ras-examen van de Bouvier des Flandres en heb ik stage mogen lopen op de jubileum KCM van de Nederlandse Bouvier Club (N.B.C). Dit is het eerste ras wat ik naast de Belgische Herders zou willen keuren. Ik heb geen belangstelling in het keuren van veel rassen, maar meer in het keuren van rassen waar ik affiniteit mee en passie voor heb.

Blij verrast was ik toen ik de uitnodiging mocht ontvangen van de N.B.C. om hun jonge honden dag 22 september te mogen keuren. Voor mij een prachtige gelegenheid om de passie voor dit mooie ras te delen en natuurlijk een prachtige kans om mij verder te bekwamen tegen een aankomend ras-examen.

Ik wil de Nederlandse Bouvier Club hartelijk danken voor hun uitnodiging en ik kijk er naar uit om u allen te zien met uw jonge Bouviers 22 september.

Tom Roozen

Back To Top