Skip to content

Nieuwjaarswandeling 11-1-2009

Zondag 11-01-2009 hadden we onze nieuwjaarswandeling bij Hardenberg.Voor de meeste mensen van ons was het een behoorlijke reis, maar enkele mensen wisten waarschijnlijk al dat het een mooie wandeling werd want die konden het niet laten om voor de wandeling ook de verdere omgeving wat te verkennen, maar als je eerst 4 keer probeert rond het bos te rijden hoef je niet bang te zijn dat je de eerste bent. Maar toen we de koffie ophadden en we voor de honden ook een versnappering hadden gekregen vertrokken we met een kleine vertraging het bos in. Het was zoals we het meestal treffen weer mooi weer maar wel koud maar als je eenmaal in het bos loopt merk je daar niet zoveel van. Na ca. 10 minuten bleek ook dat de laatste deelnemers het goede spoor hadden gevonden en de groep hadden ingehaald. Het was inderdaad een heel mooi bos met veel afwisseling, zoals soorten bomen en open plekken waar het dan wel frisser was. De echte ouderwetse baggerboeven troffen het slecht want overal waar ze normaal lekker konden poedelen stootten zij letterlijk en figuurlijk met hun neus op een harde laag ijs,dan maar weer met de rest mee lekker achter elkaar aan rennen dat is tenslotte ook leuk.
Dat scheelde voor de baasjes weer een hoop was en boenwerk. Onderweg werd zoals altijd gezellig veel gekletst over van alles en nog wat en waarom er maar een paar mannen met bouvier uit het oosten waren (zijn daar soms niet meer bouviers of schaatsen die liever) zodat we met het lekkere tempo dat we hadden binnen anderhalf uur rond waren. Bij het eind nog even een lekker bakkie wat nog steeds goed warm was (bedankt Silvia en Erwin) nog wat napraten en dat was het einde van een goed wandelbegin van 2009.
Wij hebben er van genoten en hopen er de volgende keer weer bij te zijn.

Fia, Bertus en Gaby

Back To Top