Skip to content

INLEIDING.

In de laatste jaren zijn er op kynologisch gebied van Gezondheid & Welzijn grote vorderingen gemaakt en er zal nog veel meer veranderen de komende jaren. Niet voor niets heeft het bestuur van de N.B.C. een Coördinator Gezondheid & Welzijn om dit alles in goede banen te leiden. Op deze pagina zal indien noodzakelijk de nieuwste informatie voor het fokken van een nestje bouviers worden geplaatst. dat kan uiteen lopen van veranderingen aan het Kynologisch Reglement (K.R.) van de Raad van Beheer tot voorgenomen aanpassingen aan het Vereniging Fok Reglement (V.F.R.). Eventuele Vragen over deze pagina kunt u stellen aan de secretaris.

Gezondheidsrapportage Bouvier des Fladres 2010 -2023.

Hieronder vindt u de gezondheidsrapportage van de Bouvier des Flandres vanaf 2010. Deze is samengesteld uit informatie die beschikbaar is voor de verenigingen bij de Raad van Beheer. Deze rapportage is bedoeld om meer inzicht te geven over de stand van zaken met betrekking tot de gezondheid van het ras. Het kan tevens bijdrage tot de discussie over de te nemen maatregelen en eisen op het gebied van gezondheid. Deze gezondheidseisen zijn opgenomen in het Vereniging Fok Reglement (V.F.R.). De rapportage zal jaarlijks worden gepubliceerd.

Rapportage gezondheidstesten 2024

Rapportage gezondheidstesten bijlage A 2024

Theoretische Fokbasis Bouvier des Flandres.

Om na te kunnen gaan hoe het gesteld is met de zogenaamde en vaak besproken fokbasis is een theoretische fokbasis samengesteld uit de gegevens die beschikbaar zijn bij de Raad van Beheer. In het eerste gedeelte wordt een vorm van theoretische fokbasis samengesteld die alle Bouvier des Flandres bevat waarvan de data beschikbaar is. Pas aan het einde van deze rapportage fokbasis is een realistische fokbasis samengesteld die met een veel kleinere foutmarge is berekend. Beide houden geen rekening met de genenpool.

Deze fokbasis is alleen bedoeld om bij te dragen aan de discussie over de toekomst van het ras Bouvier des Flandres en de te kiezen weg vooruit.

Theoretische fokbasis Bouvier des Flandres 2024.

Back To Top