Skip to content

Verslag NBC ABC-teamwedstrijd 18-11-2017

Geschreven door: Mario van Deventer
Foto’s: Willem Moorer, Carmen Stouten en Raymond Vorstermans

Op zaterdag 18 november werd de NBC ABC-teamwedstrijd georganiseerd door de Bouvier Dressuurgroep Almere-Haven. Door de regen tijdens de voorafgaande periode was het veld enigszins aangetast maar goed genoeg voor een enerverende dag.

Tot de sluitingstijd van de inschrijving was het nog niet zeker of de wedstrijd door kon gaan. Op de “intrain”-dag gaf BD Worden 2 teams op en goochelde de andere aanwezigen africhters nog een paar teams uit de hoge hoed. Al met al konden we met 7 team van start. Ieder team bestond uit 3 combinaties waarvan eigenlijk ten minste 1 combinatie een IPO-3 certificaat moest bezitten. Helaas lukte dit, ondanks verwoede pogingen, bij één team niet. Na kort overleg vonden we dat het belang om met een team mee te doen groter dan de verplichte IPO 3. Een van de doelstelling van dit evenement is ten slotte dat “jonge” geleiders met hun hond wedstrijd ervaring op kunnen doen. Natuurlijk streven we er naar dat volgende jaar ieder team weer een combinatie heeft met een IPO 3 certificaat.Ieder teamlid werkte 1 onderdeel uit waarna de punten bij elkaar werden opgeteld. Een combinatie mag van meerdere teams deel uitmaken maar niet het zelfde onderdeel doen.

De BD Almere-Haven heeft er, samen met de HSV De Wetering, alles aan gedaan om deze wedstrijd tot een succes te maken. De kantine was warm en alles stond klaar om de deelnemers en toeschouwers te verzorgen. Doe daar de altijd sportieve en gezellige deelnemers en toeschouwers bij en het staat garant voor een leuke dag.

De heer Cor Janssen kwam de combinaties op alle onderdelen keuren en deed dit ook vandaag weer op een prettige ontspannen manier en waarbij de deelnemers in hun waarde werden gelaten.

Speuren (afdeling A)
De speurvelden waren wat aangedaan door de vele regen en langdurig getrappel van koeien maar iedereen had een gelijkwaardig veld. Daar waar nodig liep spoorlegger Raymond Vorstermans de sporen uit.
Nicolette Heemrood met Nestor Harley van Assenrade, team WB1, scoorde het hoogst met 91 punten. Helaas scoorde een combinatie onvoldoende. De overige combinatie deden nauwelijks voor elkaar onder.

Gehoorzaamheid (afdeling B)
Ook op dit onderdeel waren de combinaties aan elkaar gewaagd. Alle deelnemers hielden de score redelijk bij elkaar. De combinaties Hans Jochem met Bink (Singha) van de Wijde Polder, team Samen Sterk, en Bertus Duncker met Barco Balou van de Veluwesprengen, team Young en Strong, scoorden het hoogst met 87 punten. De spanning bleef aanwezig en met het onderdeel pakwerk moest de beslissing vallen.

Pakwerk (afdeling C)
Voor het altijd spectaculaire pakwerk waren twee bekende pakwerkers uitgekozen. Deze pakwerkers hebben zeer professioneel de honden op een sportieve wijze getest. Petrit Rexhepi was verantwoordelijk voor het korte werk en Ruud Broeders toonde zijn kunnen op het lange werk. Ik weet zeker dat we deze pakwerkers in de toekomst nog vaker  op onze evenementen zien en wens ze veel succes in tijdens hun pakwerkers carrière.

Helaas waren er op dit onderdeel twee combinaties die niet de eindstreep haalde. De bijna 9-jarige Cobra van de Amorhoeve liet zijn drift de vrije loop en had moeite om de pakwerker los te laten. Cobra had afgelopen jaar vele wedstrijden op hoog niveau gedraaid en kon zich kennelijk niet meer beheersen.
De 3-jarige Zaza Samantha van Caya’s Home was kennelijk ergens anders met haar gedachte.

Na de winst tijdens de C-wedstrijd in Heteren en de 2e plaatst op het WK in Duitsland in de IPO 1+2 klasse toonde Freddy Stouten met Enjoy (Spock) Brenda van de Reezichthoeve ook nu aan dat ze dit onderdeel al beheersen. Zij scoorden het hoogst met 88 punten.

Prijsuitreiking
Gelukkig was het weer ons tijdens de wedstrijd redelijk gezind. Een enkele, pittige, bui kon de pret niet drukken. Echter na het optreden van de laatste hond begon het toch erg slecht te worden. Harde wind en regenbuien zorgden er voor dat werd besloten om de prijsuitreiking in de kantine te houden. Weliswaar zonder honden met maar met evenveel plezier. De BD-Almere-Haven had voor mooie prijzen en leuke presentjes gezorgd voor de deelnemers, de keurmeester, de pakwerkers, spoorlegger en wedstrijdleidster.

Ik heb weer genoten van de sportiviteit en strijd die onderling werd geleverd. Zo als de Bouvier deelnemers met elkaar omgaan tijdens de wedstrijden is werkelijk uniek.

Namens het bestuur en de Commissie Africhting bedank ik de BD Almere-Haven voor hun inzet en hoop in de toekomst nog vaker gebruik te maken van hun gastvrijheid en inzet.

Mijn dank gaat ook uit naar de sponsoren. Zonder sponsoren is het realiseren van evenementen niet mogelijk.

Er is nog lang en gezellig nagepraat en niet in de laatste plaats omdat ik heb aangegeven dat er een vervanger voor mij moet worden gezocht. Zoals afgesproken leg ik mijn functie neer na het WK in 2018 en is het wenselijk dat een opvolger zich nu al gaat aandienen.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top