Skip to content

                                    Beste Bouvierbezitters,
Mijn naam is Henk Harmers en ik houd me al 50 jaar bezig met Bouviers. Afgelopen jaar was ik tevens ook 50 jaar lid van de N.B.C. ,waar blijft de tijd? Hieronder een kort overzicht van hetgeen ik met de Bouviers heb mee mogen maken. Een uitgebreidere toelichting vind u in het Bouvier Nieuws. Als 16 jarige jongen ben ik begonnen als pakwerker bij de K.N.P.V. Dit heb ik jaren met heel veel plezier gedaan. Daarna heb ik samen met mijn vrouw jaren lang Bouviers gefokt onder de naam Cerberushof. Tijdens die periode 1970- 1990 hebben we ook vaak aan shows deelgenomen en met succes. We hadden in die tijd Nederlands Kampioenen, een wereld Kampioen en een reserve Wereld Kampioen en dat in een tijd dat er 2 ringen gevuld waren met 40 a 50 Bouviers.
In die tijd trokken we ook door Amerika daar gaven we trimclinics, keurde ik op club shows en showden we zelf ook. Een geweldige tijd, waar we met plezier aan terug denken. Zoals u leest ben ik dus in alle facetten van de sport met de Bouviers actief geweest ,en nu dus als ëén van de Keurmeesters op de Jongen Hondendag.
Ik heb er ontzettend veel zin in ondanks alle extra Covid-19 regels.
Ik hoop u graag te ontmoeten op 20 september.

Met vriendelijke groet,
Henk Harmers

Hallo allemaal,
Ik ben Joanne Mclachlan. Ik ben geboren in Engeland en heb daar tot 16 jaar geleden gewoond.
Daarna ben ik samen met mijn dochter, naar Nederland verhuisd. 

Ik ben tussen de honden opgegroeid. Mijn ouders hadden, Bouviers, Duitse Herders en Schipperkes, die met succes geshowd werden. Daardoor show ik honden, eigenlijk al mijn hele leven. Ik vind het nog steeds mooi om te doen.
Ik heb zelf nestjes gefokt, trainde de honden en ik bezat verscheidende Bouviers en Schipperkes, die over de hele wereld, kampioen geworden zijn. Echter de laatste jaren, kan je mij alleen nog vinden in de ring van de Schipperkes, in heel Europa en in Amerika, samen met mijn zus.
Hoewel ik zelf nu geen Bouviers meer heb, ligt het ras mij nog altijd na aan het hart en volg ik het ras op een kleine afstand, zoveel mogelijk. Toen ik de uitnodiging ontving, van de voorzitter om de jonge Bouviers bij de N.B.C. te komen keuren, kreeg ik kippenvel. Het idee, dat ik al een tijdje niet direct bij de Bouviers betrokken ben en straks er weer een heleboel zal zien, daar ben ik nu al enthousiast over. Ik hou van het ruige en toch zachtaardige karakter en ik vind het geweldig als een Bouvier kracht en moed uitstraalt.
Ik ben nieuwsgierig of het ras veranderd is. Verheug me om oude bekenden te zien en alle nieuwe gezichten.
Hopelijk treffen we het met het weer, komen er veel honden, zodat we er ondanks alle extra maatregelen een geweldige dag van kunnen maken. Ik hoop u allen te zien

Joanne McLachlan

Back To Top