Skip to content

Op 22 juni 2019 zal er een lezing worden gehouden over ED (Elleboogdysplasie) en HD (Heupdysplasie) door Prof. dr. Herman Hazewinkel en Drs. Nico Dijkshoorn, beide alom bekende en gerespecteerde specialisten in orthopedische aandoeningen.


Locatie: “De Fietser”, Akulaan 2, 6717 XN Ede (voor navigatie: Badweg, Ede)
Aanvang: 10:00 uur.


Deze lezing is vooral interessant voor fokkers en dekreu eigenaren, maar natuurlijk ook voor iedereen die meer wil weten over deze erfelijke aandoeningen en hoe hiermee om te gaan in de fokkerij.

De lezing zelf zal ± 1 uur in beslag nemen. Aansluitend zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

De kosten bedragen voor leden rasvereniging € 15,00.
Bent u geen lid van een rasvereniging dan bedragen de kosten € 25,00.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en VOL = VOL!
De aanmelding voor deze lezing sluit op 15 juni 2019 of zoveel eerder als het aantal beschikbare plaatsen is bereikt.

Wij stellen onze sprekers aan u voor:

Prof. Drs. H.A.W. Hazewinkel

Herman Hazewinkel is vrij kort na zijn afstuderen gaan werken op de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren, op de afdeling Orthopedie van de Faculteit voor Diergeneeskunde in Utrecht.
Hij werd in 1986 Hoofd van de discipline Orthopedie en later Orthopedie-Neurochirurgie. In 1998 werd hij bijzonder hoogleraar van de leerstoel ‘Skeletontwikkelingsstoornissen bij gezelschapsdieren’ en in 2008 werd hij profileringshoogleraar ‘Regeneratieve geneeskunde van het bewegingsapparaat van gezelschapsdieren’.
Dat bleef hij tot aan zijn emeritaat in november 2014.

Drs. N. Dijkshoorn

Dierenarts Nico Dijkshoorn heeft zes jaar gewerkt op de Universiteit voor Gezelschapsdieren van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Doceerde daar dermatologie, orthopdie en neurologie. Hij is landelijk bekend geworden door zijn publicaties over kreupelheid, röntgendiagnostiek, heupdysplasie/elleboogdysplasie en het chirurgisch behandelen van othopedische- en andere patiënten.
Hij heeft bewezen op allerlei geneeskundige disciplines een hoogstaand diergeneeskundig standpunt in te kunnen nemen.

Aanmeldformulier lezing over ED en HD op 22 juni 2019

Back To Top