Skip to content

Graag nodigen wij u uit voor een boeiende en leerzame lezing over:

Erfelijke oogaandoeningen en speciaal over goniodysplasie (ICAA)
door Dr. F.C. Stades

Dr. Stades

Dr. Stades is autoriteit op het gebied van oogziekten bij honden en is als specialist oogheelkunde verbonden aan diergeneeskundig specialistisch centrum de Wagenrenk. Daarnaast is hij  diplomaat van het European College of Veterinary Ophthalmologists (ECVO).

Dr. Stades studeerde Diergeneeskunde in Utrecht. Aansluitend ging hij werken bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG), Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Na zijn afstuderen tot zijn pensionering had hij de leiding van de afdeling oogheelkunde van de UKG. In ‘92 was hij medeoprichter en eerste voorzitter van de European College of Veterinary Ophthalmologists (ECVO). Hij ontwierp en voerde o.a. het ECVO Rapport-Oog-Onderzoek in.

Sinds zijn pensionering bij de UKG doet hij de oogheelkunde bij het Veterinair Specialistisch Centrum “de Wagenrenk” en de Dierenkliniek “Den Dolder”. Ook verricht hij nog regelmatig screenings op erfelijke oogafwijkingen en geeft hij voordrachten bij rasverenigingen.

Er zal een toelichting worden gegeven over de wijze waarop het ECVO-oogonderzoek op erfelijke oogafwijkingen is geregeld. Vervolgens wordt aan de hand van veel plaatjes, kort de bouw van het oog besproken, met per onderdeel de erfelijke oogafwijkingen die van belang zijn voor de Bouvier. Daarbij wordt aangegeven wat de mogelijke betekenis van de uitslagen is voor de Bouvier en hoe zij eventueel zouden kunnen worden verwerkt.


Datum:
18 april 2020  GEANNULEERD

Aanvang:
10:00 uur

Locatie:
De Fietser, Akulaan 2 (voor navigatie: Badweg Ede), 6717 XN Ede

Toegang:
– gratis voor N.B.C.-leden
– € 10,00 voor leden andere rasverenigingen
– € 15,00 voor overige belangstellenden

Aanmelden:
via onderstaand aanmeldformulier

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk tot 11 april 2020 of zoveel eerder als het maximaal aantal beschikbare plaatsen is bereikt.


Koffie en thee worden aangeboden door de N.B.C. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmeldformulier lezing Erfelijke oogaandoeningen en speciaal over Goniodysplasie op 18 april 2020

Back To Top