Skip to content

Mededeling Raad van Beheer voor alle fokkers.

REGISTRATIEPLICHT VOOR ALLE FOKKERS, ZIJ MOETEN ZICH VANAF 1 NOVEMBER 2021 REGISTREREN IN NIEUW I&R-SYSTEEM OVERHEID

In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij. Hierbij nogmaals de belangrijkste punten voor fokkers.

De nieuwe regels voor Identificatie & Registratie (I&R) Hond moet zorgen voor een betere controle op de hondenhandel, zodat illegale en malafide hondenhandel beter kan worden aangepakt. In dit nieuwe systeem worden de fokker, importeur, dierenarts of chipper geregistreerd. Het is dan direct duidelijk waar de hond vandaan komt, en van wie de hond een chip en paspoort kreeg.

Lees het gehele bericht op de site van de Raad van Beheer voor meer informatie via de volgende link . In het bericht op de site van de RvB vindt u tevens een link naar de officiële informatie van van de RVO

Back To Top